Stoltenberg tilbage på S-ungdomslejr

- På Utøya stod I fast på jeres værdier, sagde Norges statsminister, Jens Stoltenberg, da han fredag talte til unge socialdemokrater.

Det skete på den første AUF-sommerlejr siden dramaet på Utøya i 2011.

Det var lyse og politiske toner, der lød, da statsminister Jens Stoltenberg talte til ungdommen.

Anders Behring Breiviks massedrab på Utøya, der kostede 69 livet, blev ikke temaet for hans tale.

Stoltenberg brugte det forestående valg i Norge til at minde om Arbeiderpartiets politik - om fattigdomsbekæmpelse i verden, klima og fred - og til at tale om sine egne oplevelser på Utøya, da han selv var ung.

Han priste to år efter Utøya, at AUF igen er samlet til sommerlejr. Denne gang ikke på Utøya, men i Gulsrud, som ligger ved Tyrifjorden ikke mange kilometer fra, hvor det blodige drama udspillede sig den 22. juli 2011.

- Det er utrolig godt at holde en politisk tale til AUF-erne på sommerlejr igen. Det er dejligt at se jer mere engagerede, stærkere og mere livskraftige end nogensinde, sagde han til de 800 deltagere.

- I har altid været dygtige til at se mod verden. Men den 22. juli så verden på os. I stod fast på jeres værdier. Det er det, som gør det muligt for mig at snakke om værdier i dag. En af de ting er en retfærdig verden, konstaterede han.

Sommerlejren, der åbnede onsdag, løber til søndag.

I modsætning til Utøya, hvor intet politi var i syne for to år siden, er der denne gang skærpet sikkerhed.

Politiet er til stede, og de lokale politikredse er blevet anmodet om at holde øje med, om der foregår noget mistænkeligt i deres områder.

/ritzau/

Dagens Gossip