Stopper produktion efter 56 år: VW siger farvel til 'rugbrødet'

Den hænger uløseligt sammen med trompetbukser, flower power og hippiebevægelsen. Men efter 56 år lakker det mod enden for VW's klassiske "rugbrød". Bilproducenten instiller produktionen af modellen T2 til nytår.

Folkevognsrugbrødet med tre sæderækker, der let kunne ombygges til diverse formål, bliver produceret i Brasilien, og VW har besluttet af tage afsked med klassikeren ved at fremstille 600 styk af en særlig "Last Edition" model, som hylder den oprindelige udgave.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Rugbrødet har ikke været produceret i Europa siden slutningen af 1970'erne. Men i Brasilien har man haft den legendariske kassevogn på samlebåndet uafbrudt siden 1957. Ifølge VW er det den model i verden, som har været i produktion længst.

Afskedsversionen er det nostalgisk tilbageblik, hvor samtlige 600 biler holdes i hvid og lyseblå lak med matchende vinyl på sæderækkerne. Minibussen har ni siddepladser, og vinduerne er selvfølgelig udstyret med gardiner.

LÆS OGSÅ: Forbryderfoto vs. Facebook-profilbillede. Hvad er værst?

Den originale luftkølede motor blev i begyndelsen af 1980'erne erstattet af en vandkølet udgave, som nu iøvrigt kan køre på enten benzin eller etanol. Men i "Last Edition" der der også blevet plads til enkelte moderne funktioner, som for eksempel et USB-stik.

Hvis du nu går og drømmer om at få fingrene i en af de allesidste VW T2, så skal du dog lige være opmærksom på, at bilen næppe opfylder EUs miljø- og sikkerhedskrav, og derfor ikke nødvendigvis kan få lov til at køre på vejene herhjemme. 

Se billederne af det sidste "rugbrød" VW T2 Last Edition ved at klikke herunder: 

Dagens Gossip