Stor aktion mod tyveri af tv-signaler i Sønderjylland

I en stor aktion har Syd- og Sønderjyllands Politis afdeling for økonomisk kriminalitet torsdag ransaget i alt 27 adresser.

Ransagningerne er sket som led i efterforskningen mod en 54-årig mand, der er mistænkt for såkaldt card-sharing.

Det vil sige, at politiet mener, at han har hentet et tv-signal, som han så mod betaling har sendt videre til andre via internettet.

- De adresser, vi har ransaget på, er helt almindelige familier - altså hr. og fru Danmark, siger Jeppe Kjærgaard, der er leder af efterforskningen i organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet i en pressemeddelelse.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker stadig sagen og bebuder, at der vil komme flere ransagninger i den kommende tid.

For de fleste lyder det måske forholdsvis uskyldigt at stjæle eller købe billige tv-signaler, men der er ifølge politiet tale om overtrædelse af en ganske alvorlig paragraf i straffeloven, nemlig paragraf 299 B.

Paragraffen handler om "overtrædelse af særlig grov karakter" af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. Hvis man kendes skyldig i overtrædelse af den, ryger man i fængsel, og strafferammen går op til fængsel i seks år.

/ritzau/

Dagens Gossip