Stor eftersøgning efter muligt lig indstillet

Men selv om både politi, brandvæsen og Søværnets Operative Kommando var med i eftersøgning med både helikopter, både og et varmesøgende kamera, så fandt man intet, der hverken kunne af- eller bekræfte borgerens observation. Det fortæller vagtchef John Hansen fra Københavns Politi til bt.dk.

»Vi indstillede eftersøgningen omkring klokken 22.45. Det er ikke ensbetydende med, at der ikke har været noget. Tingene kan godt ligge og drive rundt, og nu er det mørkt. Selv om vi har haft helikoptere oppe med kameraer, der søger på alt, der afgiver varme, så er det ikke ensbetydende med, at man finder noget, hvis den person, der muligvis driver rundt, har ligget derude i længere tid,« siger han.

Det var en anmeldelse fra en borger, der fik politiet til at gå i gang med eftersøgningen.

»Vi fik en henvendelse fra en person, der muligvis har set en person drive rundt i vandet ved Teglholmen,« fortalte vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Orye, til bt.dk tidligere på aftenen.

Anmeldelsen kom kort før klokken 21, og vagtchefen kunne dengang ikke afvise, at det kunne være et liget af den forsvundne Martin Svejgaard Helbo.

»Det kan vi ikke afvise. Vi giver det i hvert fald et forsøg for at se, om det skulle være ham eller en anden,« sagde Henrik Orye tidligere fredag aften.

Men eftersøgningen gav altså intet resultat.

»Vi har brugt de midler, vi havde, og vi har også haft marinehjemmeværnet ude med lygter og så videre, men vi har altså ikke fundet noget,« fortæller vagtchef John Hansen.

Københavns Politi fortsætter ikke eftersøgningen lørdag. Strømmen i Københavns Havn er nemlig så stærkt, at et lig i vandet kan være drevet meget langt væk på timer.

»En afdød person kan sagtens drive ud af havnen og dukke op et helt andet sted eller i et helt andet land, Det er set før,« fortæller vagtchefen, der tilføjer, at det derfor vil være umuligt at vide, hvor man skal koncentrere eftersøgningen.

»Der skal være lidt substans i det, hvis vi skal lave en eftersøgning. Der skal helst være nogle vidneudsagn, der siger, at de har set noget i vandet. Hvis ikke vi har det, så bliver det alt for omkringsiggribende,« forklarer han.

Martin Svejgaard Helbo forsvandt efter en bytur for et par uger siden. Siden har ingen hverken set eller hørt livstegn fra ham.

Dagens Gossip