Stor forskel i kroner og ører på tværs af landet: Så meget sparer du på de nye elpriser

Skrevet af Emil Martesen

6 uger siden

|

04/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er stor forskel på besparelsen.

Dagens topnyheder

Da der for nyligt blev taget hul på april var der god grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet.

Her skiftede tarifferne nemlig fra vinterpriserne til det lavere sommerniveau.

Og det falder på et tørt sted for et hav af danskere, der unægtelig kæmper med at få enderne til at hænge sammen.

I perioden, der strækker sig fra 1. april til 30. september, bliver elpriserne nemlig mere overkommelige - men besparelserne varierer tværs over landet, afhængig af hvor man bor og hvilket netselskab man er tilknyttet.

Det skriver B.T., på baggrund af en analyse udført af Sydbank.

De løfter sløret for de konkrete tal bag de besparelser, danske familier kan se frem til.

For en gennemsnitlig familie på fire, med et elforbrug på omkring 2.000 kWh over seks måneder, ser besparelserne forskellige ud alt efter om de er kunder hos Radius, Vores Elnet, eller N1. Mens Radius-kunderne, der hovedsageligt befinder sig i København og Nordsjælland, kan forvente at spare mest med 770 kroner, vil N1's kunder i Jylland spare 698 kroner, og kunder hos Vores Elnet på Fyn vil se en besparelse på 539 kroner.

Forskellen i besparelserne skyldes selskabernes forskellige prisniveauer før sommertariffens indførelse.

Frederik G. Schmidt fra N1 lægger ikke skjul på, at deres kunder generelt nyder godt af lavere tariffer året rundt, hvilket afspejles i de mindre sommerbesparelser.

Omvendt, forklarer Cäthe Bay-Smidt fra Radius, at der er en række faktorer, der gør det dyrere at drive elnet i og omkring hovedstaden, og det påvirker prisstrukturen og dermed også størrelsen af de mulige besparelser under sommertariffen.

Denne forskel i elpriser og potentielle besparelser illustrerer de varierende omkostninger og udfordringer ved at drive elnet på tværs af Danmark. Det er også værd at bemærke, at disse besparelser bliver endnu mere markante for husstande med elbiler eller varmepumper, hvor elforbruget typisk er højere.