Stor forskel på hvor i landet tyvene bryder ind

I kommuner som Vesthimmerland, Middelfart, Ballerup og Hjørring er stigningen i antallet af indbrud på mere end 60 procent, viser tal fra Danmarks Statistik og brancheorganisationen Forsikring & Pension. På landsplan var der ellers 1.297 færre indbrud i de første seks måneder af 2013 sammenlignet med året før.

Med en stigning fra 64 indbrud i første halvår af 2012 til 110 indbrud i første halvår af 2013 er Vesthimmerland Kommune det sted, hvor antallet af indbrud er steget mest.

Region Sjælland har oplevet et fald på 19,46 procent, når det kommer til indbrud, og er dermed den region, hvor antallet af indbrud er faldet mest.

Det kan ifølge konsulent Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen skyldes, at »tyvene mere effektivt har fået sat stolen for døren« her.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Han mener, at det faldende antal af indbrud på landsplan skyldes, at flere initiativer er blevet sat i verden for at undgå indbrud - herunder politiets øgede indsats for at opklare indbrud, nabohjælpsordninger og SMS-kæder.

Med en stigning på 3,71 procent er Region Nordjylland ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten det sted, hvor indbrudstyvenes virkelyst er vokset mest.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip