Stor forskel på kommunale byggegebyrer

I landets billigste kommuner koster det mindre end 5.000 kroner i gebyr at få behandlet en byggesag for en fabriksbygning på 5.000 kvadratmeter. Men i kommunerne i og omkring hovedstadsområdet, ser det helt anderledes ud.

Skal fabrikken ligge i København, skal virksomheden ifølge Jyllands-Posten afsætte 875.00 kroner blot til behandling af byggesagen. I alt koster det mindst 250.000 at få en byggesag behandlet i 11 af landets kommuner omkring hovedstaden.

Det møder kritik hos erhvervsorganisationen DI.

»Kommunen er en spiller i en byggesag, og jokeren er, at det koster penge. Derfor har vi også sagt, at det skal der gøres noget ved, så man får gjort det mere ensartet,« siger Elly Hove, direktør i DI Byg, til Jyllands-Posten.

I Dansk Byggeri er holdningen, at langt størstedelen af landets 98 kommuner kræver et fair gebyr - men der er også kommuner, som er udspekulerede, mener erhvervspolitisk chef Torben Liborius.

»10-15 kommuner er ekstremt billige, og så er der 10-15 kommuner, der skejer helt vildt ud. Dem skal vi have fat i. De gør det, fordi de kan. De kan tillade sig at være nonchalante i forhold til, hvordan man sagsbehandler, men det er ikke rimeligt,« siger han.

I Kommunernes Landsforening afviser man kritikken og peger på, at prisforskellene skyldes, at der er store forskelle kommunerne imellem. Det er eksempelvis dyrere at gennemføre nabohøringer i de dyreste kommuner.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip