Stor fyrværkerirazzia på Sjælland: Masser af ulovligt krudt afsløret

Der er tilsyneladende masser af ulovligt fyrværkeri og krudt klar til salg.

Det afslører en omfattende kontrolaktion, der er foretaget af Midt- og Vestsjællands Politi, Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi, Nordsjællands Politi samt Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Aktionen blev gennemført onsdag, og den var rettet mod 18 mulige fyrværkerilagre forskellige steder på Sjælland.

Fyrværkeriaktionen blev gennemført i samarbejde med Skat, Forsvaret, Sikkerhedsstyrelsen og lokale beredskabschefer.

Aktionen blev gennemført for at sikre, at der ikke bliver fremstillet ulovligt fyrværkeri eller foretaget ulovlig opbevaring af fyrværkeri.

I Jyderup fandt politiet en større mængde lovligt fyrværkeri, der tilhører en 37-årig mand fra Glostrup. Fyrværkeriet blev ikke opbevaret efter forskrifterne, og sagen er derfor overgivet til Beredskabschefen.

Hos en 52-årig mand i Hornsherred fandt politiet 12 ulovlige kanonslag samt noget mindre fyrværkeri, der blev beslaglagt og overdraget til Forsvaret (EOD) til destruktion.

I Brøndby fandt politiet cirka 40 kilo ulovligt fyrværkeri i en container, der tilhører en 40-årig mand fra Rødovre. Fyrværkeriet blev beslaglagt og overdraget til Forsvaret (EOD) til destruktion.

Desuden fandt politiet store mængder af parallelimporteret tøj, medicin og parfume med videre. Disse sager behandles af Københavns Vestegns Politi.

Hos en 35-årig mand i Næstved fandt politiet en del lovligt fyrværkeri, der var ulovligt opbevaret. Sagen er derfor overgivet til Beredskabschefen.

Dagens Gossip