Stor golftriumf giver lykkelig teenager ro på fremtiden

Skrevet af admin

25/10/2015

Mest læste i dag

Når de bedste golfspillere vinder en stor turnering, handler det meget om prestige, for præmiepengene tikker ind på en konto, der i forvejen bugner, og karrieren kører bare år efter år.

For en 19-årig dansk kvinde, der forsøger at slå sig vej til den internationale verdenstop, handler det om meget mere.

Søndag vandt Emily Kristine Pedersen sin første sejr i sin korte karriere på kvindernes European Tour, og det har enorm betydning for danskeren.

- Det er kæmpe stort, og jeg er virkelig, virkelig glad for det. Det betyder, at jeg beholder mit kort i to år og rykker op på ranglisten. Alt det hårde arbejde munder bare ud i noget godt nu, fortæller den danske golfkomet til Ritzau.

Emily Kristine Pedersen har kun været professionel siden sin afsluttede studentereksamen i juni, og derfor skulle hun bruge store resultater i resten af sæsonen for at sikre sig en plads på touren i næste sæson.

Det har hun nu, og det giver ro hos den unge dansker.

- Det betyder, at jeg kan prøve mig af på LPGA (den amerikanske tour for kvinder, red.), og der er ikke den der usikkerhed mere omkring, hvorvidt jeg nu beholder kortet eller ej, jubler Emily Kristine Pedersen.

For en lille måneds tid siden var hun tæt på at vinde i Frankrig, men i omspil svigtede nerverne ved den lejlighed. Og i en tæt afslutning søndag fik hun et kort flashback til den franske bane.

- Det var først på 17. hul, hvor jeg treputtede fra ikke ret lang afstand, at det poppede op igen, men ellers tænkte jeg ikke så meget på det, siger hun.

Emily Kristine Pedersen er den anden dansker, som vinder en turnering på kvindernes European Tour i år efter Nicole Broch Larsens sejr i Helsingborg, og nu vil hun gå målrettet efter drømmen.

- Jeg drømmer om at blive verdens bedste golfspiller, lyder det uden tøven fra den 19-årige golfkvinde adspurgt til hendes målsætning.

For sejren får Emily Kristine Pedersen i omegnen af 400.000 kroner, og det kan mærkes på en nyprofessionels bankkonto, hvor dyre rejser til golfturneringer spiser godt af beholdningen.

- Det giver noget ro, og det er rigtig dejligt, siger hun med lettelse og glæde i stemmen.

/ritzau/