Stor handel med tung narko sender tre 14 år i fængsel

Skrevet af admin

14/06/2016

Dagens topnyheder

Tre personer er tirsdag blevet idømt hver 14 års fængsel ved Retten i Nykøbing Falster i en stor sag om omfattende handel med narko i Nakskov.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om 32-årige Kasper Gade Jensen, 29-årige Martin Erik Karlsen og Jesper Henning Andersen på 27 år. De to førstnævnte er medlemmer af rockergrupperingen Satudarah.

De var tiltalt for to forhold omhandlende amfetamin, hvor de blev dømt for at have solgt 20 kilo og for at have importeret yderligere 20 kilo.

Desuden er den 27-årige Frans Pærremand Hansen idømt seks års fængsel. Ifølge anklageskriftet var han en del af det næste led i salgskæden.

Søs Marianne Schou Jensen på 28 idømmes to og et halvt år, fordi hun har "udøvet bistand" i forretningen, lyder det.

De tre mænd, der er idømt 14 års fængsel, har valgt at anke byrettens dom til landsretten, mens de to andre ikke har besluttet sig endnu.

- Personerne er efter min vurdering dømt efter, hvad der er i overensstemmelse med retspraksis på dette område, når vi er oppe i så store mængder, siger specialanklager Skipper Falsted.

- Den helt store kerne i den her sag er handlen med amfetamin, men var også andre forhold, der involverede hash og kokain, men her var mængderne slet ikke lige så store, tilføjer specialanklageren.

Der har været 20 retsdage ved Retten i Nykøbing Falster.

Forud for dommen er der faldet dom i 15 andre relativt mindre sager i samme sagskompleks, mens andre otte sager er afgjort med bøde.

Ved domsafsigelsen var retssalen ifølge Folketidende fyldt godt op til randen, hvor især Satudarah-folk var mødt talstærkt op.

/ritzau/