Stor nedtur for Wozniacki ved Australian Open

Skrevet af admin

18/01/2016

Dagens topnyheder

Caroline Wozniacki er færdig ved Australian Open efter en stor nedtur i første runde mod kasakheren Yulia Putintseva.

I 35 graders varme tabte den danske tennisfavorit med 6-1, 6-7 og 4-6 til den 21-årige modstander, der rangerer som nummer 76 på verdensranglisten.

Det begyndte ellers lovende for den tidligere verdensetter, som dog ikke formåede at lukke kampen midt i andet sæt.

Første sæt blev sikkert styret hjem af Wozniacki på lidt over en halv time. Wozniacki åbnede med et rent serveparti efterfulgt af et servegennembrud, og det så næsten for nemt ud.

Den temperamentsfulde modstander var undervejs så frustreret, at ketsjeren blev slynget en tur ned i underlaget.

Efter den stærke åbning udviklede andet sæt sig til et mareridt for den tidligere danske verdensetter.

Det begyndte godt nok lovende, da danskeren indledte med et servegennembrud, men Putintseva brød straks tilbage til 1-1. Den unge kasakher tog også det næste parti, hvor Wozniacki missede flere breakmuligheder.

Det lange, seje parti tog alligevel hårdt på Putintseva, der slet ikke havde en chance, da Wozniacki kort efter servede sig på 2-2.

Bagefter blev det til et rent dansk servegennembrud til 3-2, og senere blev det også 4-2 til Wozniacki. Det lignede igen en ren dansk parade mod anden runde, men sådan skulle det ikke gå.

Yulia Putintseva fik pludselig hanket op i sig selv og udlignet til 4-4, inden kasakheren servede sig foran 5-4 i et tæt, udmarvede parti.

De to spillere holdt herefter hinanden i skak til 6-6, hvilket betød, at andet sæt skulle afgøres i tiebreak. To kasakhiske serveesser gav Putintseva en føring på 4-1, og det lykkedes hende at vinde tiebreaken 7-3.

I tredje og afgørende sæt begyndte det for alvor at se sort ud for Wozniacki.

Danskeren blev brudt i sit serveparti, og oveni de tiltagende problemer blev Wozniacki tilset af en læge på grund af en vabel på foden. Da spillet blev genoptaget, kom Wozniacki bagud 0-2.

Kampen tog atter en uventet drejning og denne gang til dansk fordel, da Wozniacki nu vandt tre partier i træk.

Det blev 4-4, og danskeren bragte sig foran 30-0 i et eget serveparti, men alligevel lykkedes det Putintseva at få brudt til 5-4.

Herefter kunne den unge kasakher sikkert serve sejren hjem og sørge for en af de største overraskelser i første runde.

Nederlaget markerer Wozniackis dårligste resultat nogensinde i Melbourne.

/ritzau/