Stor spansk-dansk narkoring er under optrevling

Skrevet af admin

16/01/2014

Mest læste i dag

En større narkoring med rødder i Spanien og Nordjylland er under optrevling, og efterforskningen involverer også spansk politi, skriver nordjyske.dk

Siden december har Nordjyllands Politi to gange fået varetægtsfængslet flere personer bag dobbeltlukkede døre, så hverken sigtelsen - eller hvordan de fængslede stiller sig til den - er offentlig tilgængelig.

Politikommissær Allan Overgaard fra Nordjyllands Politi bekræfter overfor nordjyske.dk, at der er en større efterforskning i gang.

Den involverer også spansk politi, Rigspolitiets rejsehold, Københavns Politi, Task Force Øst samt Fyns- og Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi efterforsker en række personer i forbindelse med indsmugling af narko fra Spanien til Danmark, bekræfter Allan Overgaard over nordjyske.dk.

Han vil hverken kommentere typen af stof, mængden eller over hvor lang en periode, narkoringen har været i aktion.

Men der er tale om en omfangsrig sag med efterforskning mod personer, der menes at have importeret stoffer til Danmark og derefter distribueret det videre.

Politiet slog til første gang i december med en større aktion, og fem personer blev 2. december varetægtsfængslet bag dobbelt lukkede døre. De tre blev fængslet i Nordjylland og de øvrige på Sjælland.

Desuden blev en række personer anholdt i det sydlige Spanien, herunder to danskere.

Tidligere i denne uge var politiet så i aktion igen.

Denne gang blev tre personer anholdt på Fyn og tirsdag varetægtsfængslet bag dobbelt lukkede døre i byretten i Aalborg af hensyn til den videre efterforskning.

De i alt otte, der sidder varetægtsfængslet i Danmark, er i alderen fra 20'erne til 50'erne og flere af dem har almindelige job. Ingen af dem er rockere.

/ritzau/