Stor svensk by har 14 uopklarede drab på fire år

Skrevet af admin

30/03/2015

Mest læste i dag

Politiet i Göteborg har store vanskeligheder med at få lukket en lang række drabssager fra den svenske storbys forstæder.

Siden januar 2011 er 14 mænd blevet dræbt - eller formodet dræbt - uden at nogen er blevet dømt for forbrydelsen.

Samtlige uopklarede drab menes af have forbindelse til konflikter mellem rivaliserende, kriminelle bander.

- Den fremherskende kultur af tavshed betyder, at vi desværre sjældent når helt i mål. Vi får ofte masser af gode tip. Når det så kommer til at vidne for en domstol, så stopper det, siger Klas Friberg, politichef i Västra Götaland og Halland, til Göteborgs-Posten.

Den omtalte tavshedskultur er så stærk, at mænd med skudhuller i kroppen nægter at indrømme, at de er blevet ramt af skud, fortæller han.

Som et eksempel på politiets vanskeligheder nævner han et dobbeltdrab i 2013. Politiet gennemførte 500 forhør og ringede på 1300 dørklokker, men til ingen nytte. Gerningspersonerne er endnu ikke fundet.

For halvanden uge siden var Göteborg vidne til endnu en brutal hændelse, da bevæbnede mænd trådte ind på en restaurant på Vårväderstorget i Göteborg og affyrede adskillige skud med Kalasjnikov-geværer. To blev dræbt og mindst otte andre ramt af kugler.

I forbindelse med sagen har politiet anholdt tre mænd, der er sigtet for ulovlig våbenbesiddelse. Blandt de tre er en 27-årig dansker. Sigtelserne omfatter dog ikke selve angrebet

/ritzau/TT