Stor travlhed med udbetaling af efterløn til sidst i Det Faglige Hus

Skrevet af Holger Madsen

01/10/2012

Dagens topnyheder

De seneste dage har budt på stor travlhed hos Det Faglige Hus i Esbjerg, hvor mere end fire gange flere end ventet ville have udbetalt deres efterlønspenge.

Alene her til sidst indkom der 1.500 anmodninger fra medlemmerne, og samlet har Det Faglige Hus udbetalt mere end 821 millioner kroner.

821.105.355  kroner er nemlig  det nøjagtige beløb, som Det Faglige Hus – A-kasse har siden april udbetalt skattefrit til de medlemmer, som ønskede at udtræde at efterlønsordningen.

Fredag den 29. september var der således udbetalt efterlønspenge til i alt 22.424 eller cirka tre fjerdedele af de medlemmer, som var tilmeldt ordningen.

- AK Samvirke havde på forhånd lavet en prognose, og ifølge den skulle vi ekspedere 5000 udbetalinger fra april til udgangen af september, hvor folk kunne få deres efterlønsbidrag tilbage skattefrit. Vi har fået over 4 gange så mange anmodninger, og jeg kan love for, at der har været tryk på – især i april og starten af maj. Vi vedtog dengang en sagsbehandlingstid på max. 4 uger, og den termin har vi generelt overholdt, siger projekt- og udviklingschef i Det Faglige Hus – A-kasse, Mikkel Jørgensen.

Mens der har været stille på udbetalingsfronten i et par måneder, er der i de seneste dage dukket rigtig mange nye sager op, og i Det Faglige Hus skal der ekspederes yderligere cirka 1500 anmodninger, når den skattefri ordning stopper mandag den 1. oktober.

Hvis a-kassen har modtaget anmodningen pr. post mandag eller en mail seneste mandag aften kl. 23.59, kan man stadig nå at få udbetalt efterlønspengene.

- Dem, der kommer her til allersidst, er dem, der har været i tvivl og som har tænkt sig rigtig godt om, før de traf beslutningen. Vi har i Det Faglige Hus informeret medlemmerne om konsekvenserne ved at trække sig ud af eller blive i ordningen, men vi har i modsætning til andre a-kasser bevidst ikke rådet dem til det ene eller det andet.

- Om folk vil blive i efterlønsordningen eller trække sig ud, må være deres egen afgørelse. Vi ved jo ikke, hvad de har sparet op i pension, så der sker et træk i efterlønnen, eller hvordan de i øvrigt har indrettet deres privatøkonomi, siger landsformand i Det Faglige Hus, Johnny Nim.