Stor triumf: Dansker vinder de unges Paris-Roubaix

Det er ved at blive en vane. Men en god vane. For andet år i træk blev det nemlig til dansk sejr i juniorernes udgave af den hårde brostensklassiker Paris-Roubaix.

Mads Pedersen var hurtigst i årets udgave, da han på cykelbanen i Roubaix overspurtede en britisk og en belgisk rytter. Dermed kopierede danskeren sin landsmand Mads Würtz Schmidts sejr i det prestigefulde løb for et år siden.

- Jeg holder hovedet koldt. Det er det fedeste løb, og der var en fantastisk stemning derude. Det er ikke bare benene, som gør ondt, det er både hænder og skulder, som også gør ondt, sagde Mads Pedersen til TV2 Sporten efter den flotte sejr i Roubaix.

Ungdomsløbet var 129,7 km langt, og heraf blev 28,9 km kørt på brosten i form af 17 pavéer. Det var Mads Pedersen selv, der angreb på den 12. pavé, men efter at have kørt alene et stykke tid, fik han selskab af Nathan Van Hooydonck, Belgien og Tao Geoghedgan, Storbritannien.

Trekløveret fik skabt afstand til de øvrige deltagere og fulgtes ad til velodromen i Roubaix, hvor Mads Pedersen i suveræn stil slog sine to konkurrenter.

Det danske U19-landshold kunne glæde sig over fine præstationer fra andre end sejrherren. Mathias Rask sluttede på en 16. plads, Michael Cabel blev nr. 41, og Casper Pedersen kom over stregen som nr. 50.

Dagens Gossip