Storaktionær flygter fra Biva

Nye problemer tordner sig op for økonomisk hårdt prøvede Biva. Selskabets storaktionær i form af islandske, ALMC, trækker sig i forbindelse med en kapitaludvidelse.

Det skriver Dagbladet Børsen. ALMC er en islandsk investeringsbank tidligere kendt som Straumur, og den ejer via Biva Holding ifølge de senest tilgængelig oplysninger 50,1 pct. af aktier i den tidligere så succesfulde møbelkæde.

Men forvalteren af ALMC's investeringer i Danmark siger, at det vil være forkert at skrive, at ALMC stadig er aktionær i Biva. I øjeblikket har Biva brug for en kapitaltilforhøjelse på 27 mio. kr. Penge der ikke vil komme fra ALMC, som siger, at det er et svært marked at sælge møbler.

Biva kan godt blive en god investering, men det kræver længere tid, og det har ALMC ikke.

Med en anderledes og direkte reklame på TV fik Biva stor succes op gennem starten af det her årtusinde, og kæden begyndte at ekspandere voldsomt i Storkøbenhavn. Og i 2006 købte kapitalfondene Dania Capital og Odin Equity Partners virksomheden af grundlæggeren Henry Johansen.

Men finanskrisen gjorde rigtig ondt på Biva og tilbage i 2008 gik møbelkæden i betalingsstandsning med et samlet tab på 562 mio. kr. Den islandske investeringsbank overtog kæden, men det er ikke lykkedes at få vendt skuden, som siden har leveret underskud på underskud.

I 2011 overtog Biva den ligeledes kriseramte virksomhed Tæppeland. Biva er endnu ikke præsenteret regnskab for 2012. Det bliver først offentliggjort, når selskabet holder generalforsamling

Direktør Torben Løvdal siger dig, at det ikke bliver til et overskud for sidste år, men virksomheden er klart på vej med de rigtige struktureringer.

Biva har i dag 41 butikker spredt over hele landet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip