Storband: 13 meter høj julebuk futtet af igen

Det er efterhånden blevet en berygtet tradition, at den berømte julebuk af strå i den svenske by, Gävle, bliver brændt af inden jul af ukendte gerningmænd.

Det er meningen, at den 13 meter høje julebukke skal stå midt i Gävle, der ligger nord for Stockholm, og bringe juleglæde hele decembermånd. Men sådan er det sjældent gået i de 47 år, som julebukke har taget plads i byen.

Natten til lørdag gik dette års buk op i flammer, selvom kommunen i år havde forsøgt at gardere sig mod pyromaner med flammehæmmende væske. Det skriver thelocal.se.

Brandvæsen og politi var hurtigt på stedet, men bukken var allerede svitset til ukendelighed.Politiets teori lyder på en påsat brand.

- Jeg har meget svært ved at tro, at branden startede af naturlige årsager, siger Fredrik Nilsson fra Gävle Politi til den svenske avis Aftonbladet.   

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Julebuk-komiteen, som står bag den 13 meter høje juledekoration, er ikke begejstrede for situationen. De havde regnet med, at den flammehæmmende væske havde givet bukken et langt liv.

- Vi er virkelig kede af det. Det var meningen, at vi skulle fejre jul og nytår med bukken på sin plads. Vi er rigtig kede af, at bukken ikke kan få lov at stå, siger Maria Nässert, talsperson for julebuk-komiteen i Gävle til TT News.

Det er mindst 24. gang, at julebukken bliver futtet af, ifølge svenske medier. Første gang var i 1969.

Julebukken fik også stor spalteplads i de svenske medier, da et par svenskere i helikopter prøvede at flyve væk med julebukken for et par år siden. Og sidste år fik flere unge svenske mænd lavet julebukke-tatoveringer - lige efter bukken brændte på mystisk vis.     
 

Dagens Gossip