Storbanker vil stjæle Totalkredit-lån for milliarder

Skrevet af admin

08/03/2016

Mest læste i dag

Nykredit-koncernen er udsat for et massivt pres af utilfredse kunder i datterselskabet Totalkredit, som har bebudet forhøjede bidragssatser på sine realkreditlån.

Og nu øges presset af nogle af de største banker, som Totalkredit ellers samarbejder med - Spar Nord, Sydbank og Ringkjøbing Bank.

De er gået i offensiven med alternative lånetilbud til deres kunder, og ifølge dagbladet Børsen regner de tre banker sammenlagt med at øge udlånet med otte milliarder kroner i den forbindelse.

- Vi har haft prioritetslån på hylderne i flere år, men vi har ikke haft stor nok opmærksomhed på det i rådgivningen.

- Nu tilbyder vi gratis omlægning og forventer nye lån for cirka 5,6 milliarder kroner brutto i indeværende år, siger bankdirektør Jan Svarre fra Sydbank til avisen.

Mandag meldte bankerne ud, at de tilbyder gratis omlægning af Totalkredit-lån og gør samtidig kunderne opmærksomme på nogle af bankernes egne produkter som alternativ til det eksisterende lån, eksempelvis prioritetslån.

Ud over de nævnte banker har Skjern Bank og Sparekassen Kronjylland også skruet lignende initiativer sammen, og Arbejdernes Landsbank tilbyder sine Totalkredit-kunder en bonus som kompensation for de forhøjede bidragssatser.

Nykredits koncernchef Michael Rasmussen siger til Jyllands-Posten, at bankernes tiltag er positivt.

- Det er et tiltag, vi støtter fuldt op om, og som hjælper pengeinstitutterne i den skærpede konkurrencesituation, siger han til avisen.

/ritzau/