Storbrand i Canada breder sig til endnu en provins

Den enorme naturbrand, der i øjeblikket hærger i Canada, lader sig ikke stoppe af streger på et landkort.

Torsdag har flammerne bredt sig til provinsen Saskatchewan, så det ikke længere kun er i Alberta, at ilden har fat. Det skriver det canadiske medie CBC News på sin hjemmeside.

Saskatchewan ligger øst for Alberta i det vestlige Canada.

Ifølge Travis Fairweather fra Albertas brandmyndigheder hærger branden nu i et område på over 500.000 hektar, der svarer til 5000 kvadratkilometer. Indtil videre er det kun syv kvadratkilometer i Saskatchewan, der brænder.

Flammerne i Saskatchewan er stadig omkring 30 kilometer fra den nærmeste by, La Loche, og den er ikke umiddelbart i fare, selv om mere og mere røg driver ind over området.

- La Loche er placeret ved en sø, og der har tidligere været brande nord for byen, så vi ser ikke en direkte brandtrussel mod La Loche, siger Duane McKay fra brandvæsnet i Saskatchewan.

- Jeg skal minde alle om, at denne brand har været fuldstændig uforudsigelig, pointerer han dog over for ABC News.

I Alberta er det gået slemt ud over byen Fort McMurray, hvor titusindvis af mennesker er blevet evakueret på grund af flammerne. Personale på nærliggende oliefaciliteter er også blevet bragt i sikkerhed fra branden, der begyndte for over to uger siden.

Det er endnu ikke sikkert, hvornår de evakuerede kan vende hjem. Ifølge BBC kan det muligvis ske i begyndelsen af juni.

I Saskatchewan var der torsdag ni områder med flammer. De syv af dem menes at være fuldstændig under kontrol ifølge ABC News.

/ritzau/

Dagens Gossip