Storbritannien giver 460 millioner til syriske flygtninge

»Dette er et moralsk imperativ. Vi står overfor en af de største flygtningekriser i vor tid. Som FN-generalsekretæren har gjort det klart, er syv millioner mennesker i akut behov for hjælp, og angrebene med kemiske våben har gjort det endnu mere akut,« sagde Cameron ifølge Sky News fredag morgen i forbindelse med G20-topmødet, der i disse dage afholdes i Sankt Petersborg.

Udmeldingen kommer, efter at Storbritannien igennem længere tid har ledt efter en ny rolle i Syrien-konflikten, siden at det i sidste uge blev klart, at Storbritannien ikke støtter USA i en væbnet krig i Syrien. David Cameron har i den forbindelse »solgt« sig som manden, der vil »lede verden« med nødhjælp til syriske flygtninge.

Ifølge FNs flygtningeorganisation, UNHCR, rundede antallet af syrere, der er flygtet til de omkringliggende nabolande, tirsdag to millioner.

Danmark afsatte mandag 25 millioner kroner til Syria Recovery Trust Fund. Fonden har ifølge Udenrigsministeriet til formål »at støtte stabiliseringsbestræbelser i Syrien for eksempel ved at reetablere de grundlæggende samfundsmæssige strukturer«. Danmark har i forvejen bidraget med 436 millioner kroner til humanitær nødhjælp i Syrien.

Dagens Gossip