Storbritannien indsætter hæren mod oversvømmelser

Danmark kan glæde sig over, at regn og oversvømmelser hovedsageligt blot har givet vand i kældre og generet trafikken.

I Storbritannien har de voldsomme vandmængder skabt så markante oversvømmelser, at hæren er sat ind, og borgere har måttet evakueres med båd. Det skriver flere britiske medier.

Senest har den britiske regering indsat yderligere 200 soldater i områderne Yorkshire og Lancashire i det nordlige England. Der var allerede indsat 300, mens yderligere 1000 står parat, hvis behovet opstår. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Samtidig er redningsfolk i gang med at evakuere dele af byen York, der står under vand.

- Vandstanden i floderne samt mængden af nedbør har skabt en hidtil uset situation og nogle meget alvorlige oversvømmelser, siger den britiske premierminister, David Cameron, ifølge BBC og fortsætter:

- Vi vil gøre alt, vi kan for at hjælpe folk i nødens stund.

Politiet i Yorkshire fortæller ifølge BBC, at der er tale om de værste oversvømmelser i 70 år. Omkring 6000 husstande er uden elektricitet.

AFP fortæller, at der er over 200 varsler om oversvømmelser i Storbritannien, hvor af 24 er så alvorlige, at de indebærer livsfare.

De store oversvømmelser har skabt kritik af regeringen for ikke at have investeret i bedre beskyttelse mod stormfloder.

- Det bliver mere og mere oplagt, at disse "unormale" vejrfænomener bliver mere og mere "normale".

- Regeringen må handle og investere i beskyttelse mod oversvømmelser i stedet for at skære ned, som den har planlagt, siger oppositionspartiet Labours Kerry McCarthy til The Guardian.

Revisionsfirmaet PriceWaterhouseCooper vurderer allerede nu, at oversvømmelserne kan have lavet skader for 1,5 milliarder pund, 15,3 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip