Storbritannien vil ikke aktivere farveldialog med EU i år

Storbritanniens regering vil ikke aktivere EU-traktatens artikel 50 - og dermed formelt indlede forhandlinger om brexit - i 2016.

Det siger en advokat, der repræsenterer den britiske regering, skriver The Guardian.

Jason Coppel har tirsdag til højesteret sagt, at premierminister Theresa Mays regering ikke ønsker EU-forhandlinger i år.

- Jeg har fremlagt regeringens holdning til timing af denne aktivering. Og retten har fastlagt en tidsplan, der er tilpasset denne, skriver Coppel i en e-mail til nyhedsbureauet dpa.

Når artikel 50 aktiveres, igangsættes en proces, der ifølge traktaten kan vare op til to år. Denne periode kan forlænges.

Højesteret er blevet bedt om at afgøre, hvorvidt premierministeren kan aktivere artikel 50 uden en afstemning i parlamentet.

Domstolen har fastsat for en høring i oktober.

Theresa May sagde forleden, at hun vil vente med at sætte gang i processen, indtil der er enighed om en fælles britisk holdning.

Hun vil have det EU-positive Skotland med. Derfor vil hun tale med den skotske førsteminister, Nicola Sturgeon.

- Jeg er villig til at lytte til muligheder, og jeg har sagt meget klart til førsteministeren i dag (fredag, red.), at jeg ønsker, at den skotske regering er fuldt engageret i vores diskussioner, sagde Theresa May.

Hun har klart tilkendegivet, at hun vil kæmpe for den bedste løsning for hele kongeriget, efter at et flertal af de britiske vælgere ved en folkeafstemning 23. juni besluttede at stemme Storbritannien ud af EU.

Et flertal i Skotland ønskede at blive i EU.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip