Storbritannien vil indføre plastikpenge

Centralbanken Bank of England står bag de britiske pengesedler og har planer om at indføre penge af plastik fra 2016 og frem, og allerede nu kan briterne se og føle på de nye sedler i shoppingcentre for i en høringsproces. Og i december giver centralbankchefen, Mark Carney, endelig tilladelse til at gå videre med planerne.

Allerede nu siger centralbankens næstkommanderende, Charles Bean, dog, at aftalen om plastikpenge er lukket, og at der er sikkerhed for, at de bliver introduceret, da de blandt andet er renere, mere sikre og er mere miljøvenlige.

De første i trykken bliver Winston Churchill og dronning Elizabeth på fem-pundsedlen i 2016, mens de næste plastiksedler bliver ti-pundsedlen med Jane Austen, som følger i 2017. Alle vil have de originale farver, men være 15 procent mindre end de nuværende sedler af papir.

De nye sedler koster omkring 50 procent mere at producere, men alligevel har centralbanken regnet sig frem til, at man vil spare 100 millioner pund, fordi plastiksedlerne skal erstattes sjældnere end de nuværende. Pengene af plastik holder nemlig seks gange længere end de nuværende sedler.

I mere end to årtier har Australien haft plastiksedlerne, og også i Canada opererer man nu med de vandafvisende penge.

Skotland og Nordirland vil fortsat kunne bruge de gamle papirpengesedler.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip