Storbritanniens farvel til EU sænker den globale vækst

Storbritanniens beslutning om at forlade EU vil sænke den globale økonomiske vækst frem mod 2017. Det vurderer Den Internationale Valutafond tirsdag.

På verdensplan var det i april vurderet, at økonomien ville vokse med 3,4 procent frem mod næste år. Den vurdering er nu ændret til 3,1 procent.

I Europa går brexit-beslutningen hårdest ud over Storbritannien, der ifølge valutafonden må forvente, at økonomien nu blot stiger 1,3 procent frem for vurderingen i april på 1,7 procent frem mod 2017.

- Brexit-afstemningen medfører en væsentlig stigning i den økonomiske, politiske og institutionelle usikkerhed, der skønnes at have negative makroøkonomiske konsekvenser især i de mere udviklede europæiske økonomier.

- Fortsat usikkerhed vil formentlig spille en rolle i forbindelse med forbrug og særligt med investeringer, lyder det i en meddelelse fra valutafonden.

Blandt de lande, der vurderes at gå en særlig mørk fremtid i møde, nævner fonden Nigeria, der lige nu har den største økonomi i Afrika.

Årsagen er i særlig grad, at Nigeria på det seneste har oplevet faldende indtægter fra olie, hvilket er landets vigtigste indtægtskilde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip