Storby-borgmester angrer: Jeg røg crack på druktur

En politisk skandale udspiller sig i øjeblikket i Canadas største by, Toronto.

Millionbyens kontroversielle borgmester, Rob Ford, indrømmer og undskylder, at han har røget det stærke, kokain-lignende stof crack, mens han var drukket fra sans og samling.

- Ja, jeg har røget crack. Formentligt i en af mine fulde døse, formentlig for omkring et år siden, siger han tirsdag til journalister foran sit kontor.

44-årige Rob Ford nægter dog at være misbruger. Samtidig fastslår han, at han bliver på borgmesterposten, og han har endda i sinde at genopstille næste år, hvor vælgerne kan afgøre hans politiske skæbne, lyder det.

- Til borgerne i Toronto, jeg ved, at jeg har svigtet jer, og jeg kan ikke gøre andet end at undskylde, siger Ford på et pressemøde.

Borgmesteren har forinden gentagne gange benægtet, at han har røget crack, efter at en belastende video dukkede op for cirka et halvt år siden - angiveligt med optagelser af Rob Ford, som røg det forbudte stof.

Trods den eskalerende crack-skandale har politikeren formået at fastholde en stærk opbakning blandt sine vælgere, viser meningsmålinger.

Alle fire store aviser i Toronto opfordrer Rob Ford til at trække sig fra sin post.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip