Storbyerne frister før jul: London ligger øverst på listen

London er fortsat storfavorit, når danskerne tager på weekendtur inden jul. Det viser statistikken fra Supersavers Flybarometer.

Byen har et bredt udvalg af butikker, og forbindes ofte med shopping. Storbyer med populære julemarkeder ligger også langt oppe på listen, når de rejsende vælger at tage på en weekendtur.

Grækenlands smukkeste kyststrækning bliver nyhed i 2014

Statistikken fra Supersavers Flybarometer kommer fra Nordens største online rejsebureaukoncern, der viser, at danskernes foretrukne rejsemål inden jul er London.

Weekendture med afgange mellem den 1. november og den 22. december viser, at London og Paris ligger øverst på listen. En tydelig tendens er, at rejsemål med populære julemarkeder også får rigtig mange bookinger.

-  London er en populær shoppingby med et stort butiksudvalg. Når juletiden nærmer sig frister den  også med julemarkeder, som gør den ekstra tillokkende. Andre storbyer, der frister de rejsende, er Wien og Berlin, som også har julemarkeder med masser af julestemning. Alene i Berlin er der mere end 50 julemarkeder, fortæller Marléne Wallberg, Marketingdirektør hos Supersaver.dk.

Læs også: Billige flybilletter til juleshopping i udlandet

En nyhed i år er Dublin, som nu også er med på top 10-listen. Bookinger til Irlands hovedstad er steget med 45 procent, hvilket flytter Dublin fra nummer 20 til 10.

Weekenddestinationer inden jul 2013 ( I parantes sidste års placering)

1). London (1)

2). Paris  (2)

3). Wien  (4)

4). Berlin  (5)

5). Amsterdam (3)

6). Barcelona (8)

7). Istanbul (10)

8). Prag (7)

9). Bruxelles (6)

10). Dublin (20)

Dagens Gossip