Store forventninger til CL-semifinalerne

Det er de to tidligere landsholdsstjerner og ekspertkommentatorer på 3+ Preben Elkjær og Brian Laudrup helt enige om.

- Det er fire eksponenter for offensiv fodbold, der er i semifinalerne, og det bliver nogle fantastiske kampe. I år er der ikke nogen fedtspillende hold tilbage, det er godt for fodbolden, fastslår Elkjær med et grin.

De to eksperter er enige om, at Bayern München er favorit til at vinde pokalen med de store ører i år. Men meget kommer an på, hvem der trækker hinanden.

- Jeg tror stadig på Bayern München, men det kommer helt an på parringen. Men hvis vi skal se ud fra de seneste kampe, så er de det eneste hold, der holder højt niveau. Real ser lidt slidt ud mod Galatasaray, og Barcelona spiller måske sin dårligste og mest uinspirerede kamp meget længe mod PSG, fastslår Brian Laudrup, der allerede tidligt pegede på Bayern som sin favorit til at vinde i år.

Preben Elkjær tror også på Bayern, men han forudser, at de kommer i problemer, hvis de trækker Dortmund i semifinalen.

- Man skal ikke kimse af historien, der ligger mellem holdene. Dortmund har det generelt godt med Bayern, og de er måske det eneste hold, der kan stoppe dem. Jeg tror, at Bayern vil valse hen over Barcelona med det forsvar, som spanierne har, mens tyskerne nok vil få lidt større problemer med Real Madrid.

Brian Laudrup håber på to rent nationale semifinaler og en tysk-spansk finale.

- Lad os få en ren tysk og en ren spansk semifinale. Der vil være så meget nerve i den parring med holdenes rivalisering, og så får vi i hvert fald en finale med to stilarter, der mødes. Det vil give den noget ekstra spice.

Det er ikke et tilfælde, at de fire hold, der er tilbage er de to tyske og de to spanske tophold. Det er udtryk for det øjeblikkelige styrkeforhold mellem de europæiske ligaer. Dortmunds og Bayern Münchens semifinalepladser varsler en ny æra for tysk fodbold.

- Det er måske lidt hårdt for Premier League, men der må være en alarmklokke, der begynder at ringe i England. Bundesligaen er en liga i en eksplosiv udvikling, og den kan blive det nye Premier League og tiltrække alle de store spillere. Økonomien er rigtigt god, infrastrukturen med gode stadionfaciliteter er på plads, og der er mange tilskuere til kampene. Nu kommer Guardiola til Bayern München, og det var altså utænkeligt for bare få år siden, konstaterer Laudrup.

- Det skifter meget mellem landene, men ingen er i tvivl om, at Bundesligaen er stærk i øjeblikket. Modsat andre steder er der en sund økonomi. I Spanien er der kun Barcelona og Madrid, mens resten af ligaen er en skygge af sig selv. Til gengæld undrer det mig, at alle de engelske hold er ude så tidligt, for de har spillerne, og de har ressourcerne rundt om i klubberne til at nå længere, konstaterer Elkjær.

 

 

 

Dagens Gossip