Store forventninger til Vilhelmsens dagpenge

Når tre fremtrædende støtter af Annette Vilhelmsen mandag går ud og kræver en løsning på dagpengeområdet, så siger det noget om de store forventninger, der er i dele af SF til den nye formand.

Det vurderer journalist på Weekendavisen og SF-kender Hans Mortensen.

Blandt andet siger partiets tidligere næstformand Meta Fuglsang til Børsen, at "Annette har den stædighed, at hvis vi ikke kan forlænge dagpengeperioden, kan vi gøre noget andet".

- Det viser noget om de forventninger, der er til hende. Hun repræsenterer et ønske om, at der skal ske noget andet. Der er sikkert mange, der har kanaliseret deres eget ønske om, hvad SF skal være over i Annette Vilhelmsen, siger Hans Mortensen.

Han mener dog ikke, at udmeldingerne fra støtterne under formandsopgøret for alvor vil male Vilhelmsen op i et hjørne. Ikke på kort sigt, i hvert fald.

- Der for ukonkret til, at det bliver rigtig farligt, men det siger noget om de forventninger, der er til hende, siger han.

Han tror dog ikke, at Annette Vilhelmsen risikerer at skuffe sine støtter under efterårets finanslovforhandlinger, som hun i sagens natur bliver kastet lidt hovedkulds ind i.

- I første runde vil der være en betydelig forståelse for, at hun ikke bare kan ændre tingene her og nu, for eksempel hvis man laver finanslovaftale med Venstre, siger Hans Mortensen.

- Men hvis der hen over foråret kommer en større kontanthjælpsreform, der gør mere ondt på SF, så må hun jo til at forklare sig, og så er der nok mange, der vil blive skuffet over det, de fik, påpeger han.

- Hendes manøvremuligheder i regeringen er meget, meget små. I politik er det sådan, at hvis man har magten til at true med at gå - som De Radikale har - så står man stærkt. Og den magt har SF reelt ikke, siger han.

Mandag mødes Annette Vilhelmsen med hele regeringstoppen på Marienborg.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip