Store kontrakter får ISS til at skrue op for optimisme

Store kontrakter i hus med blandt andre Danske Bank og DSB får servicegiganten ISS til at skrue en tand op for optimismen efter første halvår.

ISS forventer nu en vækst i omsætningen på 3,5-4,5 procent for hele året mod tidligere 2-4 procent. Det oplyser ISS i regnskabet for første halvår.

Koncernchefen i ISS, Jeff Gravenhorst, er tilfreds med resultaterne i årets første seks måneder.

- De let udfordrede makroøkonomiske forhold i Vesteuropa er der fortsat, men det, der har givet medvind, er indgåelse af en række store kontrakter samt en god evne til at holde på kunderne og udvide samarbejdet med eksisterende kunder, siger han til Ritzau Finans.

Nye kontrakter er kommet i hus og eksisterende kontrakter er udvidet og forlænget - blandt andet med Danske Bank i Norden og Østeuropa, Huashan Hospital i Kina, fastholdelse af en hospitalskontrakt i Storbritannien og en større kontrakt med DSB.

Væksten i første halvår, når der ikke medregnes opkøb, var 4,0 procent, mens den landede på 4,8 procent i andet kvartal.

ISS, der sidste år gjorde comeback på den danske fondsbørs, havde en omsætning på 39,4 milliarder kroner i første halvår mod 36,6 milliarder kroner samme periode i 2014.

Ifølge koncernchefen skyldes en del af væksten valutamedvind i andet kvartal.

- Omsætningen stiger 9,8 procent og heraf er 4,8 procentpoint organisk vækst, mens der kommer seks procentpoint fra valutakurser og en negativ påvirkning fra frasalg på en procentpoint, siger Jeff Gravenhorst til Ritzau Finans.

Resultatet steg til 776 millioner kroner i første halvår mod 345 millioner kroner i samme periode sidste år. Men så var der blandt andet også dækket udgifter til de mere end en halv million ansatte, som ISS havde på lønningslisten ved udgangen af juni.

Servicegiganten har i alt 509.133 ansatte.

/ritzau/

Dagens Gossip