Store virksomheder frygter at få dårligere elever

Fire af landets store detailkæder advarer nu regeringen mod at halvere studietiden på handelsskolen, inden de studerende begynder deres to-årige elevtid i butikkerne.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

Advarslen fra Dansk Supermarked, Coop, Jysk og Matas, der tilsammen har knap 2000 elever, kommer, mens en reform af erhvervsuddannelserne er gået ind i de afsluttende forhandlinger.

- Vi mener ikke, at den teoretiske baggrund, som vi i årevis har gået efter, kan sikres med et års teori. Vi ser en helt anden modenhed og evne til at læse og lære hos dem med to års uddannelse.

- Hvis de får et år mindre til at træffe beslutninger, vil det give mange flere, der fortryder i det efterfølgende praktikforløb, siger Henrik Dybdahl, der er HR-direktør i Matas.

Den holdning bakkes op af Jysk, Coop og Dansk Supermarked.

Også formanden for Handelsskolernes Lærerforening, formand Søren Hoppe Christensen, er bekymret.

- Jeg er stærk modstander af en forkortelse. Man udhuler den faglighed, der er i faget, og det går især ud over de svagere elever, siger han og tilføjer, at en stor del af de 5000 elever, som hvert år kommer i praktik, har brug for den ekstra tid i skolen.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) ønsker ikke at kommentere sagen på grund af de igangværende forhandlinger, men Ane Halsboe-Jørgensen, der er med i forhandlingerne for S, siger til avisen:

- Vi må kigge på, hvordan vi kan tilpasse skolen til virkeligheden. Der er brug for at ændre den to-årige HG, fordi den ikke fungerer, som den er tiltænkt. Det er der også lagt op til i regeringens plan.

/ritzau/

Dagens Gossip