Storebæltsbroen åbner spor i begge retninger efter uheld

Storebæltsbroen har nu åbent i begge retninger, efter at det østlige spor fra Fyn til Sjælland åbnede tidligere fredag. Broen kan dog lukke igen senere på grund af vinden, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Nu åbnes Storebælt i vestgående retning. Der er dog lukket for lette køretøjer. Stadig meget vind på broen. Hold fast, oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Åbningen af den trafikale hovedåre gælder dog ikke vindfølsomme køretøjer.

Da stormen Bodil ramte landet torsdag, lukkede Storebæltsbroen. Men natten til fredag kunne trafikanterne igen køre over broen - dog med nedsat hastighed.

Omkring klokken 06.30 meldte politiet igen om kraftig vind, der var taget til i styrke ved Storebæltsbroen.

- Det er blæst op igen, og en lastbil har lagt sig ned lige midt på højbroen. Den hænger halvt oppe på autoværnet, så derfor har vi været nødt til at spærre for trafikken i begge retninger, sagde vagtchef Steffan Jensen fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Der er også blevet åbnet fuldstændig for Farøbroerne fredag kort før klokken 16.

Broen havde været kortvarigt åben tidligere på dagen, men et færdselsuheld på Sjællandssiden blokerede for trafikken. Det er der dog kommet styr på.

- Så kører den igen på Farøbroerne, der er helt åbent for trafik i begge retninger. Kør forsigtigt, skriver Sydsjællands Politi på Twitter.

Omkring klokken 10 åbnede politiet for Storstrømsbroen igen, efter at den havde været lukket fredag morgen.

Vordingborg Brandvæsen bragte i løbet af fredagen vand ud til strandede bilister på Sydmotorvejen ved Farø, hvor mange har ventet i kø i flere timer.

Den Ny Lillebæltsbro, den gamle Lillebæltsbro og Vejlefjordbroen er blevet åbnet op til morgentrafikken fredag. Øresundsbroen er også genåbnet, dog er der restriktioner for vindfølsomme køretøjer.

Limfjordsbroen, Alssundbroen, Svendborgsundbroen, Langelandsbroen og Sallingsundbroen er ligeledes genåbnet efter stormen Bodil.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip