Storebæltsbroen skovler penge ind

Det kan godt være, at mange virksomheder må dreje nøglen om, eller i hvert fald kæmpe lidt med de røde talt.

Men trafiktravlhed over Storebæltsbroen betyder, at Sund & Bælt ikke behøver at frygte for tomme lommer. De skovler nemlig endnu flere penge ind, end de havde turdet håbe på.

I dag meddeler selskabet nemlig, at man opjusterer forventningerne til regnskabet i 2012 med 75 millioner kroner, så det endelige overskud lyder på lidt over en milliard kroner før skat.

- Set i lyset af de svage økonomiske konjunkturer er det meget tilfredsstillende, at vi kommer ud af året med et større overskud end forventet. Trafikken har generelt vist faldende tendenser hen over året, og sommerferietrafikken blev påvirket af konkurrence fra færgerne. Alligevel steg trafikken mere end ventet, og det betyder, at 2012 blev det næst bedste år i broens historie kun overgået af 2008, skriver Sund & Bælts adm. direktør Leo Larsen i en pressemeddelelse.

Trafikken på Storebælts vejforbindelse steg i 2012 med 0,7 pct. i forhold til 2011. I alt passerede 10,9 mio. køretøjer den faste forbindelse. Det svarer til, at der kørte 29.766 biler over broen i døgnet.

Selvom der bliver tjent gode penge på broen, mangler man stadig at afbetale 26 milliarder kroner på det lån, man tog, da man byggede broen. Man forventer, at broen har indtjent sig selv i 2029.

Dagens Gossip