Storfavoritten stryger sikkert i Eurovision-finalen

Et imponerende sceneshow og en catchy sang havde før tirsdagens semifinale i Eurovision givet Rusland favoritrollen, og da de 18 deltagerlande blev skåret ned til 10 finalister, var Rusland og Sergey Lazarev, der stiller op med "You're the only one" da også ganske som forventet iblandt.

Sammen med Australien, der først skal synge i den anden semifinale, og Frankrig, der som en af de såkaldte "Big Five"-lande er direkte kvalificeret til finalen, er Rusland ifølge bookmakerne i spil til en sejr, når den endelige vinder skal findes lørdag aften.

Showet afholdes i år i Globen i Stockholm, fordi Sverige vandt værtsrollen sidste år, da Måns Zelmerlöv tog trofæet med sangen "Heroes".

Den lagde sangeren ud med at synge, da showet blev skudt i gang tirsdag aften. Måns Zelmerlöv er sammen med tv-værtinden Petra Mede værter ved årets europæiske sangkonkurrence.

Petra Mede var også vært, da Sverige senest var værter ved Det Internationale Melodi Grand Prix i 2013. Her var det i øvrigt danske Emmelie de Forest, der vandt med sangen "Only Teardrops".

Ud over Rusland skal også Aserbajdsjan, Holland, Ungarn, Kroatien, Østrig, Armenien, Tjekkiet, Cypern og Malta kæmpe i finalen.

Blandt de otte, der ikke gik videre, er blandt andet Island og Finland.

Lighthouse X, der repræsenterer Danmark, skal først synge i den anden semifinale, der finder sted torsdag aften. Her er de oppe mod lande som Belgien, Irland og Norge.

Direkte kvalificeret til Eurovision-finalen på lørdag er - ud over Frankrig - også Italien, England, Tyskland og Spanien samt selvfølgelig værtslandet Sverige.

Både semifinalen og finalen sendes på DR1.

/ritzau/

Dagens Gossip