Storholds fiasko kan hjælpe FCK frem i Champions League

Ryger Schalke 04 og Lyon ud, havner FC København i tredje lag ved lodtrækningen til Champions League-gruppespillet

For FCK-fans er der god grund til at holde ekstra godt øje med specielt to opgør, når de sidste 10 hold til Champions League-gruppespillet findes tirsdag og onsdag.

Hvis hverken Olympique Lyon eller Schalke 04 formår at spille sig i det forjættede land, rykker FC København nemlig op i tredje seedningslag, når der på fredag trækkes lod til gruppespillet i Monaco.

Årsagen er, at de to hold ligger foran FCK på den rangliste, som ligger til grund for seedningen, men møder hold, der ligger under de danske mestre. Det vil i givet fald betyde. at FCK slipper for at møde hold som Ajax, Borussia Dortmund, Manchester City og Galatasaray.

Da FCK senest var i gruppespillet i Champions League i 2010/2011-sæsonen var holdet også i tredje lag og endte som bekendt i gruppe med FC Barcelona, Panathinaikos og Rubin Kazan.

Historien kan meget vel gentage sig. Lyon har ryggen mod muren i morgen aften efter 0-2-nederlaget hjemme mod spanske Real Sociedad, og ’Die Königsblauen fik kun 1-1 hjemme mod græske PAOK Saloniki for en uge siden.

Skulle Lyon eller Schalke 04 ordne paragrafferne, skal de danske mestre håbe på, at enten Arsenal, Zenit Sankt Petersborg eller Basel snubler. Alle tre hold har dog en føring på enten to eller tre mål at tære på før returkampene tirsdag og onsdag aften.

Ud over Lyon og Schalke 04 er andre storhold som AC Milan og Celtic i fare for at ryge ud. Italienerne står bedst efter 1-1 ude mod PSV Eindhoven, mens Celtic sensationelt tabte 0-2 i det første opgør mod de upåagtede kasakhiske mestre fra Shakhter Karagandy.

- Lige meget hvad der sker, er vi i Europa League, men vi ønsker at være blandt de store hold. Vi viste i sidste sæson, at vi kan være med på det her niveau, og det vil vi i igen, siger Celtic-anfører Scott Brown til The Daily Record med henvisning til sidste års avancement til ottendedelsfinalerne.

Dagens Gossip