Storkamp af Frederik Andersen sikrer Anaheim-sejr

Efter en drøj start på sæsonen i den nordamerikanske ishockeyliga NHL er Anaheim Ducks ved at finde fodfæste, og det skyldes blandt andet en velspillende dansk målmand.

Frederik Andersen har skubbet konkurrenterne til posten mellem stængerne til side, og Anaheim er begyndt at hale ind på de andre hold i divisionen.

Natten til søndag dansk tid brillerede danskeren igen i Anaheim-målet, da han stoppede 21 af de 22 skudforsøg, der blev sendt af sted mod ham, og det resulterede i en sejr på 2-1 ude mod New Jersey Devils.

Først med under fem minutter tilbage af kampen lykkedes det hjemmeholdet at trænge igennem den danske mur med reduceringen til 1-2, men herefter lukkede Frederik Andersen af igen.

Begge Anaheims mål blev scoret i første periode.

Den stærke indsats blev efterfølgende belønnet med kåringen som kampens tredjebedste spiller.

I den tætte division har Anaheim Ducks nu hevet 29 point ind på kontoen, og selv om holdet stadig er sidst, er der kun fire point op til andenpladsen i divisionen.

Holdet fra Californien har endda spillet mellem en og tre kampe færre end alle divisionsrivalerne.

Los Angeles Kings fører fortsat divisionen klart trods et nederlag på hele 0-5 til Toronto Maple Leafs.

I et rent danskeropgør vandt Mikkel Bødker og Arizona Coyotes med 1-0 hjemme over Frans Nielsen og New York Islanders.

Ingen af danskerne markerede sig på pointtavlen, og det samme gjorde sig gældende for Lars Eller, der sammen med Montreal Canadiens tabte med 2-6 til Dallas Stars.

/ritzau/

Dagens Gossip