Storkeunger på vej i Sønderjylland

Snart vil små nye bevingede beboere i Smedager ved Tinglev i Sønderjylland kunne titte ud af deres krakelerede æggeskaller, når godt 30 dages rugning for storkeparret i byen er ovre.

Således er det for andet år i træk ikke kun indbyggere i Gundsølille ved Roskilde på Sjælland, der kan bryste sig af en redefuld storkeunger, skriver hjemmesiden Storkene.dk.

Storkevenner har ellers været bekymret for, at om der overhovedet kom unger i Sønderjylland i år. Hunstorken Annika forsvandt nemlig i flere dage fra reden.

- Hunstorken ankom nogenlunde planmæssigt til Smedager fra sit vinterkvarter, men kort tid efter ankomsten var hun borte i flere dage. Og vi troede egentlig, hun var omkommet, skriver formanden for Storkene.dk Jess Frederiksen på hjemmesiden.

Det viste sig dog ikke at være tilfældet, og nu glæder Jess Frederiksen sig - sammen med de andre borgere i Smedager - til byens nye bevingede beboere.

- For os, der knokler for storken, og har det som mål, at arten igen vinder fodfæste i Danmark, er det en glædelig dag. Jyske storkeunger er virkelig stort for os, siger han.

Smedager får næsten dagligt besøg af folk, der lægger vejen forbi landsbyen ene og alene med det formål at se storkeparret.

Fra hele Jylland kommer der ifølge Jess Frederiksen meldinger om rigtig mange strejfende storke i dette forår. Flest har der været på Djursland, hvor man har haft storkegæster siden midten af april.

Storkeelskende danskere skal dog ikke regne med flere storkeunger i år. Tiden er nemlig ved at rinde ud for dannelsen af nye ynglepar, da et storkepar helst skal have etableret sig med æg inden 20. maj.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip