Storkommuner bekæmper sygefravær med hjemmeopkald

Det er nogle af de spørgsmål, som de ansatte i København og Aarhus Kommune kan se frem til at få fra deres nærmeste leder, når de melder sig syge.

De to kommuner har gjort op med berøringsangsten, når det kommer til sygefravær og indført mere eller mindre nedfældede retningslinjer for, hvordan lederne skal tackle sygefravær blandt medarbejderne.

»Vi opfordrer lederne til allerede ved sygemeldingen at interessere sig for, om der er noget, som arbejdspladsen eller lederen kan gøre for at bidrage til at reducere fraværet,« siger Michael Føns, der er arbejdsmiljøkonsulent i beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune.

Det indebærer også, at medarbejderne bliver spurgt, om han eller hun har mulighed for at løse nogle opgaver, eller om den kun står på kamillethe og en tur på langs under dynen.

»Det kan jo godt være, at man er sløj på en måde, så man ikke kan være i kontakt med borgere, men måske kan løse andre opgaver,« siger Michael Føns til Berlingske Nyhedsbureau.

Kontakten mellem lederne og de sygemeldte medarbejder er en bevidst strategi for at sænke sygefraværet i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, hvor borgmester Anne Mee Allerslev (R) siden sin tiltrædelse 1. januar 2011 ifølge eget udsagn har haft stor fokus på bekæmpelse af sygefraværet og blandt andet har givet lederne mulighed for at udvikle deres egne metoder i kampen mod de mange sygedage. Sygefraværet blandt de 1.800 medarbejdere begyndte dog at falde fire år tidligere og er blevet beskåret med 38 procent fra 2007 til 2012.

Michael Føns vil ikke tilskrive hele faldet på den tættere kontakt mellem lederne og de syge medarbejdere, men det har en stor del af æren, mener både han og Anne Mee Allerslev.

»Det har haft en rigtig god effekt, både forebyggende og når man har meldt sig syg. Derfor har vi udbredt det til andre af vores enheder,« siger Anna Mee Allerslev til Berlingske Nyhedsbureau.

Det samlede sygefravær blandt de ansatte i Københavns Kommune er faldet med 24 procent fra 2007 til 2012.

I Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune er sygefraværet faldet med 23 procent i løbet af de seneste tre år, og det skyldes blandt andet en tættere kontakt mellem sygemeldte medarbejdere og de nærmeste ledere, der på første sygedag aftaler et kontaktforløb.

»Medarbejder starter med at ringe til egen leder for at melde sig syg, så vi kan få organiseret det praktiske omkring sygefraværet. I den forbindelse aftaler leder og medarbejder, hvornår de skal snakkes ved igen. Så det ligger lige så meget ovre hos medarbejderen,« siger Thune Korsager, der er chef for HR, kommunikation og strategi i Sundhed og Omsorg.

Formanden for fagforbundet FOA, Dennis Kristensen, kalder kontakten mellem leder og den sygemeldte medarbejder »glimrende«, da det er med til at bevare medarbejderens tilknytning til arbejdsmarkedet. Men det stiller store etiske krav til lederen, understreger formanden.

»Det kræver selvfølgelig, at lederen har den indstilling, at han ikke ringer op for at kontrollere eller presse medarbejderen til at møde op. Lederen skal ringe op for at finde ud af, om han kan gøre noget for, at den sygemeldte hurtigere kan vende tilbage til arbejdet,« siger Dennis Kristensen.

Dagens Gossip