Storkunde revser Boeing for Dreamliner-ballade

Reaktionen fra selskabet International Lease Finance Corp. (ILF) kommer, efter Norwegian har besluttet, at det ikke kan bruge sine spritnye Boeing 787 Dreamliner-fly i driften på grund af gentagne problemer, der har resulteret i store forsinkelser og gener for kunderne.

ILF-topchefen Henri Courpron mener simpelthen, at Boeing har stillet Norwegian i en urimelig situation.

»Det bliver nødt til at blive bedre. Det (Norwegian, red.) kan ikke fortsætte med det planlagte, og det har været meget frustrerende,« siger ILF-topchefen ifølge nyhedsbureauet og tilføjer:

»Norwegian lancerede sit wide-body-program (flytyper med to eller flere midtergange, red.) med udgangspunkt i sin 787-ordre, og det er meget svært for et luftfartsselskab at starte et nyt produkt i et nyt marked, hvis ikke flyene er så driftssikre, som man gerne vil have.«

Pt. er Norwegians Dreamliner-fly i hænderne på Boeings teknikere, der forsøger at få fikset de problemer, der gentagne gange har givet forsinkelser. Indtil videre har Norwegian indlejet ældre Airbus langrutefly til at flyve på de berørte ruter.

Det norske lavprisselskab forventer, at den første af Dreamlinerne kan komme i drift igen i slutningen af næste uge. Planen er, at flyet skal være klar til at indgå i langruteflyvningerne samme øjeblik, som Boeings teknikere har sluppet det.

Der bliver dermed ikke plads til testflyvninger på kortere ruter, lyder det fra Norwegian ifølge Reuters.

 

Dagens Gossip