Storm: 147 meter høj radiomast afspærret ved Kalundborg

Politiet og hjemmeværnet har afspærret et område ved Kalundborg omkring en radiomast på grund af mandagens voldsomme storm.

Der er tale om en sikkerhedsforanstaltning, fordi den 147 meter høje stålmast har mistet en af sine kabelbarduner i stormen.

- Der er sprængt en bardun, og vi har en afspærringsopgave, fortæller vagtchef Allan Kronvold fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi har nogle hjemmeværnsfolk, der står derude og hjælper os. De sikrer, at der ikke er nogen, der kommer i klemme, hvis der eventuelt sprænger en bardun mere.

- Det er en stålwirekonstruktion, der virker som en kæmpe pisk, hvis den knækker. Den kan hugge en mand midt over, fortæller Allan Kronvold fra Midt- & Vestsjællands Politi.

Der skulle dog ikke være nogen risiko for, at selve radiomasten vælter, lyder vurderingen.

- Masten er konstrueret, sådan at den kan stå af sig selv. Den behøver ikke at have de kabler for at stå. Men for en sikkerheds skyld vil man gerne have, at den bliver spærret af, og det er det, vi har gjort, fortæller politiets vagtchef.

- Men den kan godt lægge sig ned, uden at der sker det helt store. Det er et øde område helt ude ved vandet. Det vil kun være materiel skade, hvis den væltede, tilføjer Allan Kronvold.

Vinden løjede mandag aften så meget af over Danmark, at DMI ophævede stormvarslet for hele landet - undtagen det allerøstligste hjørne.

/ritzau/

Dagens Gossip