Storm er opjusteret til orkan kort før landgang i Belize

En tropisk storm med kurs mod Centralamerika er taget til i styrke, og det har givet den status af en orkan. Det oplyser det nationale orkancenter i USA, NHC.

Opjusteringen kommer, kort tid inden den ventes at brage ind over Belize.

Orkanen, der er blevet navngivet Earl, er en såkaldt kategori et. Den ventes at skylle mellem 200 og 250 millimeter regn ind over Belize, når den for alvor rammer landet.

400 mennesker er indtil videre blevet evakueret fra Belizes nordlige øer. Indbyggere i Belize City og andre kystnære områder er blevet opfordret til at søge ind i landet.

Orkanen har en vindstyrke på op til 33,6 meter i sekundet. Det ventes dog, at den vil aftage en smule i styrke, før den går i land enten sent onsdag eller tidligt torsdag lokal tid.

Den store mængde nedbør giver de lokale myndigheder frygt for stormfloder og oversvømmelser i både Belize, Mexico og Honduras. Yderligere er der fare for mudderskred.

Ud for Honduras' østlige kyst er 88 fiskere blevet reddet fra deres synkende skib, mens to personer fortsat savnes.

I Mexico har myndighederne evakueret cirka 200 mennesker fra atollerne nær det populære feriested Cancun i delstaten Quintana Roo.

Delstatens minister for turisme, Raul Andrade Angulo, understreger dog, at de 410.000 besøgende i området vil være i sikkerhed på grund af de mange orkancentre, der kan give både lokale og turister ly.

Earl er den femte navngivne tropiske storm i sæsonen.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip