Storm lukker for al trafik på Øresundsbroen

Øresundsbroen er på grund af stormvejr natten til søndag blevet lukket for både biler og tog.

Trafikken ventes tidligst at blive genoptaget omkring klokken 7.30. Det oplyser Hans Pålsson, operativ leder ved Øresundsbroen, til Ritzau.

- Al trafik fra begge sider er indstillet på grund af stormvejret. Ifølge vores prognose lige nu går der i hvert fald tre timer, inden der igen bliver åbnet for trafikken, siger han kort før klokken 4.00.

Mens bilister og togrejsende på begge sider af sundet må indstille sig på ventetid og forsinkelser, så er det fortsat muligt at benytte de fleste indenlandske broforbindelser til trods for det kraftige blæsevejr.

Storebæltsbroen har været åben for trafik hele natten. Politiet har dog rådet bilister til at være ekstra opmærksomme og advaret mod blæst og vindstød, der kan påvirke kørslen.

På Lillebæltsbroen var stormstødene lørdag aften så kraftige, at Vejdirektoratet frarådede vindfølsomme køretøjer at passere broen.

Stormen bevægede sig ind fra vestlig retning sent lørdag aften. Nordjylland fik de første rusketure med vindstød op til 33 meter i sekundet.

Politiet besluttede at lukke Limfjordsbroen frem til i første omgang klokken 4.00, fordi der var risiko for, at et 12 etager højt stillads ville styrte ned over vejbanerne.

/ritzau/

Dagens Gossip