Stormen anrettede store skader på Fyn

Den voldsomme storm har nu forladt den fynske område. Tilbage er nu masser af oprydningsarbejde på grund af omfattende stormskader.

Otte personer meldes svært tilskadekomne, mens de fynske skadestuer har behandlet omrking 70 personer for mindre alvorlige skader som følge af stormen.

Fyns Politi har endnu ikke noget overblik over de mange væltede træer, ødelagte bygninger, nedblæste tage og væltede biler. Oprydningsarbejdet vil fortsætte hen over natten, men skaderne er så omfattende, at politi og redningsfolk ikke vil være færdige før i løbet af i morgen.

Der er fortsat massive trafikkøer omkring Den Ny Lillebæltsbro. Der ligger flere væltede lastbiler på broen i begge retninger. Først for kort tid siden var det muligt for redningsmandskabet af komme i gang med oprydningen.

- Vi arbejder i første omgang på at få hul igennem, så trafikken i hvert fald kan komme over broen i en enkelt spor hver vej. Det er simpelthen nødvendigt, så vi kan få trafikken til at glide igen, siger vagtchef Lars Thede, Fyns Politi.

Storebæltsforbindelsen blev genåbnet klokken 18.30, og det har betydet, køen ved Lillebælt er vokset yderligere. Den gamle Lillebæltsbro har ikke været lukket under stormen, men der er massiv kødannelse i og omkring Middelfart.

Skaderne efter stormen er så massive, at det ikke er muligt at nå at få ryddet helt op i løbet af natten. Derfor opfordrer Fyns Politi fortsat til at undgå al unødig udkørsel.

- Der kan meget nemt være skader, som ikke umiddelbart er synlige - for eksempel et skadet træ, som kan risikere at vælte. Derfor opfordrer vi til at holde sig hjemme med mindre, det er tvingende nødvendigt at køre ud, slutter Lars Thede.

Dagens Gossip