Stormen gav travlhed hos beredskabets frivillige

Gårsdagens kraftige storm gav travlhed hos mange kommunale og statslige frivillige i redningsberedskabet. Det har man mærket mange steder i landet, hvor frivillige i redningsberedskabet har kæmpet hele aftenen og natten mod væltede træer og lysmaster, afspærringer, oversvømmelser og bygningsafstivninger.

- Frivillige i redningsberedskabet har hele aftenen og natten arbejdet hårdt for at afhjælpe stormskaderne. De yder et stort stykke arbejde, og i situationer som denne fungerer de frivillige som en vigtig ressource for beredskaberne rundt omkring i landet. Beredskaberne kan således undgå at sende fuldtids- og deltidsbrandmænd ud til disse længerevarende indsatser, som kræver meget mandskab, fortæller Beredskabsforbundets præsident Bjarne Laustsen, MF (S).

Vigtigt med frivillig ressource i krisesituationer

Gårsdagens kraftige storm viser et stort behov for kommunale og statslige frivillige i redningsberedskabet. Frivillige er en prisbillig og engageret ressource for det danske samfund. Og med udsigten til flere kraftige storme og skybrud i fremtiden, så stiger behovet for frivillige.

- Der mangler frivillige i redningsberedskabet, og det vil vi for alvor komme til at mærke i den kommende årrække, for det er blevet sværere at hverve frivillige. Vi skal have styrket frivilligtanken yderligere, så vi også har frivillige at trække på i beredskabet, når vi i fremtiden bliver ramt af ekstremt vejr, fortæller Bjarne Laustsen.

De frivillige kan dog også træde til ved for eksempel brandslukning, søredning og hunderedningstjeneste. I 2012 anslås det, at frivillige i redningsberedskabet har brugt over 200.000 timer til gavn for samfundet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip