Stormen gav travlhed hos beredskabets frivillige

Gårsdagens kraftige storm gav travlhed hos mange kommunale og statslige frivillige i redningsberedskabet. Det har man mærket mange steder i landet, hvor frivillige i redningsberedskabet har kæmpet hele aftenen og natten mod væltede træer og lysmaster, afspærringer, oversvømmelser og bygningsafstivninger.

- Frivillige i redningsberedskabet har hele aftenen og natten arbejdet hårdt for at afhjælpe stormskaderne. De yder et stort stykke arbejde, og i situationer som denne fungerer de frivillige som en vigtig ressource for beredskaberne rundt omkring i landet. Beredskaberne kan således undgå at sende fuldtids- og deltidsbrandmænd ud til disse længerevarende indsatser, som kræver meget mandskab, fortæller Beredskabsforbundets præsident Bjarne Laustsen, MF (S).

Vigtigt med frivillig ressource i krisesituationer

Gårsdagens kraftige storm viser et stort behov for kommunale og statslige frivillige i redningsberedskabet. Frivillige er en prisbillig og engageret ressource for det danske samfund. Og med udsigten til flere kraftige storme og skybrud i fremtiden, så stiger behovet for frivillige.

- Der mangler frivillige i redningsberedskabet, og det vil vi for alvor komme til at mærke i den kommende årrække, for det er blevet sværere at hverve frivillige. Vi skal have styrket frivilligtanken yderligere, så vi også har frivillige at trække på i beredskabet, når vi i fremtiden bliver ramt af ekstremt vejr, fortæller Bjarne Laustsen.

De frivillige kan dog også træde til ved for eksempel brandslukning, søredning og hunderedningstjeneste. I 2012 anslås det, at frivillige i redningsberedskabet har brugt over 200.000 timer til gavn for samfundet.

Dagens Gossip