Stormen Helga har mistet pusten

Stormen Helga kom buldrende ind over Vest- og Nordjylland fredag morgen, men er nu ved at miste pusten.

Det oplyser Lars Henriksen, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Nu har vi set de kraftigste vinde og vindstød, siger Lars Henriksen.

DMI varslede tidligt fredag morgen vindstød af orkanstyrke og middelvinde af stormstyrke, men det varsel er ophævet kort før klokken 13.00. Vinden rusker dog stadig med hård stormende kuling og vindstød lige under stormstyrke.

- Vinden lægger sig i løbet af eftermiddagstimerne, men det er ikke fordi, der bliver vindstille. Der vil stadig være en god vind resten af weekenden i hele landet, siger vagtchefen.

Stormen ramte området omkring det nordlige Vendsyssel og Hirtshals hårdest.

Togene på flere strækninger i Nord- og Vestjylland var fredag formiddag aflyst, men ifølge Banedanmark er alle togstrækninger igen farbare.

På trods af enkelte væltede træer, har Helga ikke skabt alvorlige problemer for trafikken på vejene, oplyser Vejdirektoratet.

Stormen har heller ikke skabt travlhed hos Falck. Falcks kommunikationsafdeling fortæller, at Falck har været kaldt ud omkring 10-15 gange. Det har været primært på grund af væltede træer og to tagskader.

Tidligere fredag blev førere af vindfølsomme køretøjer advaret mod at køre over Vejlefjordbroen, Den nye Lillebæltsbro og Øresundsbroen. Advarslen gælder fortsat for Øresundsbroen, hvor der også er en hastighedsbegrænsning på 70 kilometer i timen.

/ritzau/

Dagens Gossip