Stormene Allan og Bodil kostede 4,2 milliarder

Skrevet af admin

22/02/2014

Dagens topnyheder

Skaderne fra de to storme Allan og Bodil, som ramte landet i oktober og december, er nu blevet gjort op til at have kostet forsikringsselskaberne 4,2 milliarder, viser opgørelse fra Forsikring & Pension.

Det skriver dr.dk.

Oktoberstormen Allan var dyrest med 145.666 skader, som kostede forsikringsselskaberne 2,6 milliarder kroner. Stormen Bodil skabte skader for 1,6 milliarder kroner fordelt på 95.560 skader, da den ramte landet i december.

Den samlede pris for stormene er en smule højere, end hvad forsikringsselskaberne i første omgang havde ventet.

- Det er nok lidt større, end vi umiddelbart havde troet. Mit indtryk er også, at det ikke er helt lige fordelt, hvor hårdt selskaberne er ramt af det, siger Torben Weiss Garne, underdirektør i Forsikring & Pension, til Ritzau.

Stormen Bodil skabte desuden stormflod og dermed flere stormskader, men da de hører under den offentlige stormflodsordning, Stormrådet, tæller de ikke med i Forsikring & Pensions opgørelse.

De mange skader oven på de to storme har fået behandlingstiden af sagerne til at trække ud.

- Når man får den tredje- og fjerdestørste storm lige efter hinanden, så påvirker det selskabernes mulighed for at agere rigtig hurtigt, siger Torben Weiss Garne og fortsætter:

- Oven i det har selskaberne så skulle hjælpe til med den måske dyreste stormflod nogensinde, som godt nok hører under den offentlige stormflodsordning. Men det har selvfølgelig belastet dem ganske betydeligt.

Den hidtil dyreste storm ramte lande i december 1999, og kostede forsikringsselskaberne 17,4 milliarder kroner i 2012-tal.

/ritzau/