Stormrådet har modtaget 2600 ansøgninger om erstatning

Mange danskere har ansøgt Stormrådet om erstatning, efter at deres hjem blev ødelagt i forbindelse med stormen Bodil 5. og 6. december 2013.

2639 har ansøgt rådet om erstatning, inden fristen udløber 10. februar. Senest da skal man have anmeldt skaderne til det forsikringsselskab, hvor man har sin brandforsikring.

Det oplyser Stormrådets kommunikationsafdeling til Ritzau.

Bodil var skyld i en stormflod i store dele af landet, da vandstanden i de danske farvande steg til et ekstremt niveau.

Da stormen indtraf, rådede stormflodspuljen over 250 millioner kroner. Hvis de penge ikke slår til, kan puljen få tildelt yderligere 200 millioner kroner i lån af staten, så den samlede sum kommer op på knap en halv milliard kroner.

Og det bliver ifølge Stormrådet nødvendigt, siger sekretariatschef Mogens Hansen.

- Ja, det går vi ud fra. Der er intet specielt i det, siger han og oplyser samtidig, at man er ved at nå det antal ansøgninger, som rådet regner med at få i alt.

Selvom mange kan se frem til at få erstatning, er det ikke nok, mener flere borgerlige partier.

Et nyt forslag fra Venstres Hans Christian Schmidt møder opbakning blandt De Konservative og DF.

De ønsker at kompensere stormflodens ofre med tilbagevirkende kraft, så de kan få mere, end de i forvejen får fra stormflodsforsikringen, da erstatningen i flere tilfælde ikke rækker til at dække skaderne.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) besøgte mandag stormramte indbyggere i Jyllinge Nordmark. Forud for besøget så han ifølge DR Nyheder positivt på at ændre reglerne med tilbagevirkende kraft.

På det sociale medie Facebook skriver ministeren:

- Besøgte her til morgen Jyllinge, der har været hårdt ramt af stormfloden. Imponerende hvordan beboerne trods alt holder hovedet højt. De skal naturligvis behandles ordentligt, det er der ingen tvivl om.

/ritzau/

Dagens Gossip