Stormvejr og tornadoer rammer USA: Flere er dræbt - se billederne

Mindst fem mennesker har mistet livet i USA, og adskillige er kvæstet, efter at kraftige stormvejr og flere tornadoer har buldret ind over Midtvesten.

Især delstaterne Illinois og Indiana er hårdt ramt. Myndighederne i Illinois melder om mindst fem omkomne, og Jonathon Monken, der er chef for nødberedskabet i Illinois, siger til CNN, at antallet af døde "vil stige markant".

- Det vigtigste er at minde folk om at holde sig indendørs. Hold jer væk fra vinduer og sørg for at hold godt øje med nyhederne, hold øje med vejret og vær klar over, hvad der kan ske, siger Jonathon Monken.

Omkring 70 huse er fuldstændig smadret i Illinois, og hundredvis af andre huse har fået skader, lyder det.

De kraftige uvejr i Illinois har kastet biler rundt på tagene, rykket store træer op med rode og ødelagt højspændingsledninger. Store dele af byen Washington er ødelagt af uvejret.

Lokale medier melder om 37 kvæstede i Illinois, og syv af ofrene har "alvorlige" skader.

I Chicago blev en NFL-kamp udskudt, og fans og spillere blev bedt om søge i sikkerhed på stadion. Kampen blev genoptaget mere end to timer senere.

I Indiana rapporterer lokale medier også om ødelagte bygninger i byerne Lebanon og Kokomo, og flere end 64.600 huse har mistet strømmen. I Indianas hovedstad, Indianapolis, er næsten 16.000 hjem mørkelagt på grund af uvejret.

Den nationale vejrtjeneste i USA advarer om en "potentiel meget farlig situation" med tornadoer, kraftige vinde og store hagl, som kan ramme dele af delstaterne Ohio og Mississippi.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip