Storspillende Hradecky giver Brøndby udebanetriumf

12/04/2015

Efter Randers FC's pointtab hjemme mod FC Vestsjælland kunne Brøndby hoppe op på tredjepladsen i Alka Superligaen med en sejr i Sønderjyske, og det lykkedes.

En fantastisk Lukas Hradecky mellem stængerne og en scoring af Ariel Nuñez var nok for Brøndby til at snuppe en sejr på 1-0.

Den silende regn og kraftige vind over Haderslev generede tilsyneladende ikke spillerne, som gav tilskuerne en ekstremt livlig første halvleg med masser af chancer i begge ender.

Hele 21 afslutninger mod mål sendte de to hold af sted i de første 45 minutter, og det var kun et par store redninger fra Lukas Hradecky i Brøndby-målet, som gjorde, at udeholdet kunne gå til pause med en 1-0-føring.

Marvin Pourie havde flere store muligheder for Sønderjyske, som Hradecky klarede, og så kunne Ariel Nuñez på en nedfaldsbold i feltet sætte den enlige scoring i første halvleg ind fra tæt hold.

Angriberen fra Paraguay, der søndag havde afløst en karantæneramt Johan Elmander, burde dog have scoret et mål mere kort før pausen.

Sønderjyske-keeper Martin Skender slog et skudforsøg fra Ferhan Hasani lige ud i fødderne på Nünez, men få meter fra mål formåede han på forunderlig vis at sende bolden et pænt stykke over overliggeren.

Holdene kunne ikke holde niveauet efter pausen, og især Brøndby gik ned i kadence. Kun Hradecky fortsatte med at præstere, og først i det 75. minut kom Brøndbys første skudforsøg i anden halvleg.

Det var så til gengæld et kvalificeret et af slagsen fra Christian Nørgaard, som Marin Skender havde store problemer med at holde ud af kassen.

Sønderjyske fik etableret et pres i slutfasen, men Lukas Hradecky lukkede af og sikrede Brøndby en smal og vigtig sejr på 1-0.

Med sejren rykker Brøndby op på den tredjeplads i Superligaen, som er klubbens målsætning for sæsonen med et enkelt point ned til Randers.

Trods nederlaget har Sønderjyske 10 point ned til FC Vestsjælland på den forkerte side af nedrykningsstregen.

Begge mandskaber mangler at spille ni kampe.