Storspillende Spelling sørger for guld til Sønderjyske

12/04/2015

Sønderjyske kan med en sejr på 6-1 over Esbjerg Energy kalde sig for dansk mester i ishockey for tredje år i træk.

Der var ellers lagt op til en spændende femte finalekamp, for selvom Sønderjyske har vist sig som det bedste hold i DM-finalerne, så kan Esbjerg med rette kalde sig for Danmarks comeback-hold.

Men med et flot hattrick fra en storspillende Thomas Spelling, blev det Sønderjyske, der kunne løfte pokalen over hovedet og kalde sig for dansk mester endnu engang.

Der var kamp om guldet i en kamp, hvor begge hold gik hårdt til den, men i sidste ende gled pucken simpelthen bare bedre, når den var i Sønderjyskes besiddelse.

I finalerne spilles der bedst af syv kampe, og Sønderjyske gik ind i den femte kamp foran 3-1.

Efter blot syv minutters spil bragte Sønderjyske sig foran, da Thomas Spelling på snedig vis opsnappede pucken ved midten og efter et par hurtige træk smækkede pucken i netmaskerne.

Stemningen lå på et højt niveau i en næsten fyldt hal, og flere fans fra Sønderjyske havde taget forskud på glæderne ved at iføre sig guldparyk.

Prins Joachim var også til stede i hallen, som han har været flere gange før.

Med et minut igen af første periode fik Esbjerg Energy udvist Aaron Lee og Mark Derlago i to minutter for slashing. Det blev Sønderjyskes chance, og Spelling kunne forholdsvist ubesværet skøjte op ad venstre side og bringe sit hold foran med to mål.

Mark Derlago blev skubbet to gange, hvilket fik den canadiske spiller til at slå med staven mod en spiller fra Sønderjyske.

Dermed kunne Sønderjyske starte anden periode med powerplay, da Esbjerg fortsat havde to spillere udvist fra starten.

Næste scoring faldt dog først efter 18 minutter i anden periode, og det blev igen skarpe Spelling, som med endnu et mål kunne indkassere et hattrick.

Jarmo Jokila lukkede reelt kampen i tredje og sidste periode, da han hårdt presset scorede til 4-0 for Sønderjyske.

Til slut lykkedes det Esbjerg at pynte på resultatet med et mål til 1-4, men det var uden betydning, da Kim Lykkeskov scorede til 5-1, hvorefter Jarmo Jokila lukkede og slukkede kampen til 6-1.