Storstilet angreb på Apple: Hackere forlanger 3.000 kroner for at låse din computer op

Mac-computere i hele verden er udsat, efter at Apple var mål for et såkaldt ransomware-angreb i weekenden. Det skriver Computerworld.dk

Hackerne installerer en software, der kan kryptere computeren, og derefter kræver de cyberkriminelle bagmænd en løsesum for at låse computeren op igen. Beløbet svarer til godt 3.000 danske kroner.

Hvis først ransomwaren får adgang til en Mac, kan den simpelthen låse filer, programmer og dokumenter, så computerens ejer ikke kan få adgang til det personlige indhold uden at betale.

Ransomwaren, der hedder KeRanger, befandt sig i en lovlig og godkendt BitTorrent-applikation med navnet Transmission, og det er så vidt vides det første hackerangreb med ransomware, der alene fokuserer på Mac-computere, skriver Computerworld.dk. 

KeRanger er inaktiv i tre dage efter, at den er blevet installeret. Derefter forbinder den til en såkaldt command-and-control-server via Tor-netværket, hvorefter den begynder at kryptere de forskellige filer på computeren - op til 300 forskellige typer filer.

Ifølge sikkerhedselskabet Palo Alto Network bør alle Mac-brugere, der har downloadet version 2.90 af Transmission opgradere til version 2.92 med det samme.

Hvis uheldet først er ude, er det næsten umuligt at få åbnet filerne uden at betale løsesummen, som hackerne sørger for er lav nok til, at det bedst kan svare sig at betale.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip